Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Ciężkowicach zaprasza młodzież szkół ponadpodstawowych pasjonujących się kuchnią myśliwską do wzięcia udziału w wyjątkowym konkursie kulinarnym, który odbędzie się 20 marca 2025 roku!
Tego dnia weźmiemy na warsztat jedno z najbardziej szlachetnych mięs – jelenia.
W konkursie „Dzikie Smaki – Jeleń po myśliwsku” będziesz mieć okazję wykazać się swoją kreatywnością i umiejętnościami kulinarnymi, przygotowując potrawę, która uchwyci dziki charakter tego mięsa i pokaże, jak wiele sekretów kryje w sobie tradycyjna kuchnia myśliwska.
Czekamy na wyjątkowe dania, pełne pasji, smaku i dzikiej energii. Niech każdy kęs przeniesie nas w świat pełen aromatycznych przypraw, leśnych zapachów i niepowtarzalnych smaków.
Dania oceniać będą Wybitni Kucharze z renomowanych restauracji w Małopolsce.
Na zwycięzców, ale też pozostałych uczestników czekają nagrody.
Bądźcie gotowi na kulinarną przygodę z Mistrzem Paderewskim!