wyjścia i wycieczki

Cukiernicy poznają zawód w praktyce

Klasa II i III BSI zawód cukiernik miał okazję zapoznać się  z jak wygląda praca w cukierni. Zakładem, który zwiedzaliśmy była cukiernia Anka w Bogoniowicach . Uczniowie zapoznali się z urządzeniami wykorzystywanymi w codziennej pracy cukiernika i piekarza . Największe emocje wśród cukierników wzbudził pracownia produkcji tortów, monoporcji . Jest to dział, który tak naprawdę cukiernik widzi efekty swojej pracy. Dziękujemy serdecznie pani Annie  Znamirowskiej właścicielce zakładu oraz pracownikom za serdeczne przyjęcie naszych uczniów.

Podobne posty

Wycieczka uczniów technikum hotelarskiego

szef

Wizyta w Teatrze im. J. Słowackiego w Krakowie

szef

Wycieczka przedmiotowa z biologii do Ogrodu Botanicznego, Muzeum Farmacji UJ i Muzeum Archeologicznego w Krakowie

szef
Skip to content